Πέμπτη 5 Φεβρουαρίου 2015

Η ιστορία του Ιάκωβου: Ο 22χρονος με Σύνδρομο Down που σπουδάζει τουρισμό, θέλει να δουλέψει και βρίσκει απέναντι του το κράτος...




























Έχει αποδειχτεί πολλές φόρες, ότι η Ελλάδα είναι αφιλόξενη για τους ανθρώπους με ιδιαιτερότητες. Δυστυχώς, το βλέπουμε να συμβαίνει για ακόμα μια φορά, παρότι έχουμε φτάσει στο 2015.











Έχει αποδειχτεί πολλές φόρες, ότι η Ελλάδα είναι αφιλόξενη για τους ανθρώπους με ιδιαιτερότητες. Δυστυχώς, το βλέπουμε να συμβαίνει για ακόμα μια φορά, παρότι έχουμε φτάσει στο 2015.


PΤο αποδεικνύει η ιστορία του Ιάκωβου. Πρόκειται για έναν νέο άνθρωπο, 22 χρονών, με Σύνδρομο Down. Ο Ιάκωβος κατοικεί στον Άλιμο, έχει τελειώσει το γενικό λύκειο και κατάφερε να περάσει στο Δημόσιο Ι.Ε.Κ. Τουρισμού Αναβύσσου (Ειδικός Ξενοδοχειακών Υπηρεσιών και Τροφοδοσίας).
Λογική επιλογή, μιας και ζούμε σε μια άκρως τουριστική χώρα. Πίσω όμως από την πολύ-διαφημισμένη λάμψη του Ελληνικού τουρισμού, το ίδιο το κράτος φαίνεται πως βάζει εμπόδια σε συμπολίτες μας σαν τον Ιάκωβο.
iakovos
Ο Ιάκωβος
Οι «τρικλοποδιές» ξεκίνησαν αμέσως. Από την εγγραφή κιόλας του συγκεκριμένου ανθρώπου στο ΙΕΚ. Μια εγγραφή η οποία δυστυχώς κατοχυρώθηκε στο διοικητικό εφετείο, εξαιτίας άρνησης των αρμοδίων του Υπουργείου Τουρισμού να τον δεχτούν λόγω αναπηρίας (η σχετική εγκύκλιος δεν τον απέρριπτε).
Παρ' όλες τις δυσκολίες, ο Ιάκωβος φοίτησε στη σχολή. Ωστόσο, όταν έφτασε η ώρα να κάνει την πρακτική του, βρήκε πάλι μπροστά του το κράτος. Συγκεκριμένα, το περασμένο καλοκαίρι, ο ίδιος επιλέχθηκε από 5άστερο ξενοδοχείο στην πλατεία Συντάγματος, έτσι ώστε να κάνει την 3μηνη πρακτική του. Και αυτή τη φορά όμως, λογάριαζε... χωρίς το Υπουργείο Πολιτισμού, το οποίο του «έφραξε» τον δρόμο, με το πρόσχημα της αναπηρίας.
Ο αδερφός και συμφοιτητής του Ιάκωβου, Παναγιώτης Ανδρεαδάκης, καταγγέλλει με επιστολή του, ότι ακόμα και καθηγητής εντός του ΙΕΚ, βάζει εμπόδια έτσι ώστε να μην καταφέρει ο 22χρονος να αποφοιτήσει από εκεί, για να «μην υποβαθμιστεί το κύρος της σχολής».
default
Ο Ιάκωβος μαζί με τον αδερφό του...

default
Ολόκληρη η επιστολή του Παναγιώτη Ανδρεαδάκη (& όλο το δημοσίευμα...)
εδώ:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου