Κυριακή 15 Μαρτίου 2015

Εκεί που ο Θεός κάλεσε τον Ταγματάρχη να μονάσει…

Η ΕΑΑΣ Τρικάλων στην Ι.Μ Σιαμάδων...




20150312_165100Αθόρυβα σεμνά και ταπεινά το συνηθίζει  άλλωστε ,το Δ.Σ και Μέλη του παράρτημα της ΕΑΑΣ Τρικάλων επισκέφτηκε την Ι.Μ Σιαμάδων στα ριζά της Πίνδου συν γυναιξί και τέκνοις !
Ο σκοπός Ιερός αλλά και συνάμα συναρπαστικός…Να επισκεφτούν οι Συνάδελφοι του Παραρτήματος της ΕΑΑΣ και να τελέσουν παράκληση στην Παναγιά ,αλλά και πάρουν ευλογία από τον Μοναχό Μακάριο (κατά κόσμο Ταγματάρχη ε.α Ιακωβάκη Δημήτριο )!
smi2evel6
Ο Ταγματάρχης Μοναχός Μακάριος υποδεχόμενος στο Αρχονταρίκι της Μονής τους συμμαθητές τους (φώτο αρχείου)
Ο Γέροντας Ευγένιος και ο Μοναχός Μακάριος είναι οι μοναχοί της Ι.Μ Σιαμάδων που έχουν βάλει σκοπό της ζωής τους να αναστυλώσουν την Μονή και υποδέχονται τους πιστούς που επισκέπτονται την Μονή για να ακούσουν λόγους αγάπης !20150312_171354
Μέλη του Δ.Σ της ΕΑΑΣ Τρικάλων  στο Αρχονταρίκι της Μονής με τον Αρχιμανδρίτη Ευγένιο !
Η ιδιαιτερότητα της Μονής δεν είναι στην ίδια την Μονή αλλά στον Μοναχό Μακάριο που επέλεξε να αφήσει την καριέρα του στις Ένοπλες Δυνάμεις και ακολουθήσει την Μοναστική ζωή ,μια ζωή το ίδιο σκληρή αλλά υπηρετώντας τον Θεό  τους ανθρώπους και την Πατρίδα από άλλο Μετερίζι !pic00014
Σαν τον ρωτάνε οι Συνάδελφοι  τον Πατέρα  Μακάριο γιατί επέλεξε την Μοναστική ζωή από την καριέρα του στο Στρατό, ο Πατήρ Μακάριος  (Αγαθός Γίγαντας)φώτο αριστερά απαντά χαμογελώντας ...Μα εσείς είστε τόσοι πολλοί που υπηρετείτε μόνο την Πατρίδα ,εμείς είμαστε οι ελάχιστοι που υπηρετούμε τον Θεό και την Πατρίδα !20150312_163519
Κατά την Παράκληση Μέλη της ΕΑΑΣ έψαλλαν και βοήθησαν έτσι τον Αρχιμανδρίτη Ευγένιο στην ακολουθία  και έδωσαν ξανά ραντεβού την επόμενη Πέμπτη 19 του τρέχοντος μηνός ,όπου την Παράκληση θα τελέσει ο Μοναχός Μακάριος που απουσίαζε λόγω ασθενείας !
Εμείς ευχόμαστε απο καρδιάς την γρήγορη ανάρρωση του Ταγματάρχη & Μοναχού Μακαρίου και καλούμε τα Μέλη της ΕΑΑΣ να στηρίζουν τέτοιες ενέργειες που μας δίνουν δύναμη και παρηγοριά αναμένοντας την Ανάσταση του Κυρίου !20150312_162332
129596960416_lrg taksi 82 sse smyΑξιωματικοί επισκέφτηκαν την Ι.Μ Σιαμάδων και το όπου μονάζει  ο πατήρ Μακάριος, κατά κόσμο Δημήτριος Ιακωβάκης, παλαιός συμμαθητής τους στον βαθμό του Ταγματάρχη αποφάσισε να ακολουθήσει την «μοναχική ζωή».       (  αρχείο)    
                                               Η Μονή Αγίου Νικολάου Σιαμάδων!siamades-mon-DCE
Η Μονή Αγίου Νικολάου Σιαμάδων βρίσκεται στην επαρχία Καλαμπάκας, στα δεξιά του δρόμου Χάνι Μουργκάνι-Καστανιάς, (σε απόσταση 2 χλμ. περίπου από τον κεντρικό δρόμο).
Το χωριό Σιαμάδες είναι σήμερα διαλυμένο ενώ το μοναστήρι αποτελεί μετόχι της Μονής Σταγιάδων.Στη Μονή εδώ και μερικά χρόνια εγκαταβιεί ο Αρχιμανδρίτης Μακάριος Ιακωβάκης, ο οποίος ακολουθούσε στρατιωτική καριέρα φτάνοντας στο βαθμό του Ταγματάρχου, πριν αποφασίσει να ακολουθήσει τον βίο της ασκήσεως.
Η Μονή χρονολογείται από το 1600 μ.Χ., περίπου, ωστόσο ειδικά τα τελευταία χρόνια χάρη στην προσπάθεια του Μητροπολίτου κ. Σεραφείμ, του πατέρα Μακάριου και του Αρχιμανδρίτη Ευγένιου Θεοδοσιάδη, εκτελείται σημαντικότατο έργο αναστηλώσεως.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου