Πέμπτη 19 Οκτωβρίου 2017

«Ναι, είμαστε Έλληνες!!!» – Συγκλονιστικά λόγια μέσα στην Τουρκία...


Ξαφνικός φόβος έζωσε την Τουρκία λόγω του οργανωμένου σχεδίου διαμελισμού. Ετσι η Αγκυρα και ο ίδιος ο Ρ.Τ.Ερντογάν συμπεριφέρεται σπασμωδικά έχοντας χάσει κάθε έλεγχο καθώς διαπιστώνει ότι οι Κούρδοι ανοίγουν διάδρομο προς την Μεσόγειο.
Σύμφωνα με το pontos-news.gr, ο Γενικός Εισαγγελέας της Τραπεζούντας ξεκίνησε έρευνα εναντίον της ιστοσελίδας devrimcikaradeniz.com με το σκεπτικό ότι «ενθάρρυνε τους ανθρώπους στο μίσος και την εχθρότητα»,προκαλώντας έτσι το φόβο στους αρθρογράφους, μία εκ των οποίων είναι μάλιστα, σύμφωνα πάντα με το ρεπορτάζ, υπό κράτηση στη Σμύρνη.
Η ιστοσελίδα devrimcikaradeniz.com αναδεικνύει, εδώ και πολλά χρόνια, τα ζητήματα των Ελλήνων του Πόντου.
Ο Tamer Çilingir, σε κείμενό του που δημοσιεύτηκε στην ιστοσελίδα Devrimci Karadeniz, απευθύνει συγκλονιστικά ερωτήματα προς τον εισαγγελέα, όπως μεταδίδει η ενημερωτική ιστοσελίδα των Ποντίων!
Τα λόγια είναι συγκλονιστικά και δείχνουν πως ο καιρός για τον Πόντο είναι πολύ κοντά:
Κύριε εισαγγελέα, είναι έτοιμες οι μουριές με τις κρεμάλες για τους θανάτους μας στην Αμάσεια;
Χρειάζεστε τώρα μερικούς Τοπάλ Οσμάν!
Μπορείτε να μας εκτελέσετε στην ακτή!
Θα αλλάξετε τη γλώσσα μας, τη θρησκεία μας;
Θα μας ρίξετε και στους λέβητες των πλοίων κύριε εισαγγελέα;
Θα μπορούσατε να γεμίσετε στις εκκλησίες και να μας κάψετε, αλλά έχετε κλείσει τις εκκλησίες και τις κάνατε τζαμιά, ίσως να μας κάψετε στα τζαμιά…
Λέτε ότι είμαστε ένοχοι «υποκίνησης των ανθρώπων σε μίσος και εχθρότητα».
Τι έκαναν οι 353.000 Έλληνες του Πόντου που τους γενοκτονήσατε, που τους δολοφονήσατε;
Θα μπορούσατε να εξηγήσετε πώς εξορίστηκαν οι άνθρωποι που ζούσαν σε αυτά τα εδάφη για χιλιάδες χρόνια;
Έχουν περάσει εκατό χρόνια και εξακολουθείτε το ίδιο πράγμα, εξακολουθείτε να είστε εχθρικοί σε ανθρώπους που δεν σκέφτονται σαν εσάς.
Είμαστε η αλήθεια αυτών των εδαφών κύριε Εισαγγελέα.
Ναι, είμαστε Έλληνες του Πόντου.
Ακόμη και αν αλλάξατε τη γλώσσα μας, τη θρησκεία μας, αυτή η πραγματικότητα δεν άλλαξε ποτέ.
Για χιλιάδες χρόνια είμαστε οι διανοούμενοι του χώρου.
Όπως μπορείτε να δείτε είμαστε ακόμα εδώ, παρά τις γενοκτονίες, την εξορία, την αφομοίωση, και θα συνεχίσουμε να είμαστε οι διανοούμενοι αυτών των εδαφών.
Ακριβώς όπως αυτό που κάνατε πριν από εκατό χρόνια και επαναλαμβάνετε σήμερα, αν συνεχιστεί, τότε τα δικαστήρια, οι φυλακές, τα όπλα, οι βόμβες σας δεν θα είναι κέρδος.
Δεν είμαστε εμείς αυτοί που θα ερευνήσουμε, εσύ είσαι ο εισαγγελέας.
Θα θέσουμε όμως υπό αμφισβήτηση και θα συνεχίσουμε να αποκρυπτογραφούμε ό,τι γίνεται.
~ Ξεσηκώνονται και διαμελίζουν την Τουρκία
Ένας ολόκληρος «διάδρομος» έχει σχηματιστεί από τους Κούρδους μαχητές που μετακινούνται από την Συρία προς στην νοτιοδυτική Τουρκία στις ακτές της Μικράς Ασίας, προκαλώντας πανικό στους κατοίκους αλλά και την ηγεσία των τουρκικών δυνάμεων που βλέπει να αποκτά και νέο μέτωπο μετά τον Πόντο αναφέρει δημοσίευμα.
Οπως είχαμε αναφέρει, το κουρδικό ΡΚΚ επεκτείνει τις πολεμικές του επιχειρήσεις σε όλη την έκταση της Τουρκίας. Εχει οργανώσει ήδη σε δεκατέσσερις επαρχίες ολόκληρα κρυφά οπλοστάσια με 80.000 όπλα τα κρησφύγετα των οποίων ερευνά η τουρκική Στρατοχωροφυλακή.
Οι περιοχές αυτές είναι Άγκυρα, Κωνσταντινούπολη, Σμύρνη, Άδανα, Ντενιζλί, Εσκήσεχίρ, Μούγλα, Ικόνιο, Σανλίούρφα, Αττάλεια, Μαγνησία και Μερσίνα.
Οι τουρκικές δυνάμεις της Στρατοχωροφυλακής εντόπισαν 15 ένοπλους Κούρδους που κυκλοφορούσαν σε δύο οχήματα στην περιοχή της Μούγλας, απέναντι από τα Δωδεκάνησα. Εκεί για πρώτη φορά δόθηκαν σκληρές μάχες. Είναι η πρώτη φορά που το κουρδικό ΡΚΚ κάνει την εμφάνιση του σε μια περιοχή τόσο δυτικά.
Συγκεκριμένα, στην περιοχή Seydikemer της επαρχίας Μούγλας, που βρίσκεται απέναντι από τα ελληνικά νησιά, δόθηκε σκληρή μάχη με αποτέλεσμα να σκοτωθούν σύμφωνα με τις τουρκικές πληροφορίες 5 Κούρδοι ενώ δεν αναφέρουν πληροφορίες για θύματα στις τουρκικές δυνάμεις.
Στις περιοχές Αττάλειας, Μούγλας, ακόμα και Σμύρνης οι Τούρκοι αναφέρουν τον κίνδυνο να δημιουργηθεί ένα καινούργιο πολεμικό μέτωπο.
Όπως αναφέρεται, εδώ πολλούς μήνες έχουν περιέλθει υπόψη των αρχών πληροφορίες, ότι οι Κούρδοι μαχητές κινούμενοι από την περιοχή του συριακού λιμανιού της Λατάκειας, προωθούνται συνεχώς διερχόμενοι τράνζιτ από την Κύπρο προς τις ακτές της Μικράς Ασίας σχηματίζοντας νέες ομάδες κρούσης …

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου