Πέμπτη 16 Νοεμβρίου 2017

Τα προϊόντα μιας οικογενειακής επιχείρησης εξαγωγής ελληνικών φρούτων (Οικογένεια Χριστοδούλου) κατακτούν τις διεθνείς αγορές!!!

~ Διαπίστωση "αμφοτεροδέξιου" & των συν αυτώ:
Οι φυσικοί χυμοί της Οικογένειας Χριστοδούλου αποτελούν "μονόδρομο" στην κατηγορία τους...
Απλά οι καλύτεροι χυμοί στην Ελλάδα!
(και από παιδιά που ανδρώθηκαν στην "Ελληνική Παιδεία"...)
chb group
Η πρώτη επιχειρηματική δραστηριότητα της CHB Group (Οικογένεια Χριστοδούλου) ξεκίνησε το 1955 με την εξαγωγή ελληνικών φρούτων και κυρίως εσπεριδοειδών στην Ευρωπαϊκή αγορά. Μερικά χρόνια αργότερα η οικογενειακή επιχείρηση επεκτάθηκε, παράγοντας συμπυκνωμένους χυμούς και άλλα προϊόντα από φρούτα, ενώ εξελίχθηκαν και οι μέθοδοι παραγωγής χρησιμοποιώντας νέες καινοτομίες. Έχοντας περάσει στην τρίτη γενιά που έχει αναλάβει τη διοίκηση, η εταιρεία σήμερα παράγει χυμούς και μίγματα, φρουτοπαρασκευάσματα, κονσερβοποιημένα φρούτα, βιολογικά προϊόντα, καθώς και μια σειρά χυμών με την επωνυμία «Οικογένεια Χριστοδούλου».
Ο διευθύνων σύμβουλος της CHB κ.Νικόλας Χριστοδούλου, μιλάει στη HuffPost Greece για τα προϊόντα της επιχείρησης, τις διεθνείς αγορές και τις καινοτομίες στην παραγωγή.
nikolas christodoulou
Ποιοι ήταν οι λόγοι που σας ώθησαν να δραστηριοποιηθείτε στον κλάδο και την εξαγωγή ελληνικών φρούτων στην Ευρώπη;
Η ιστορία της εταιρείας μας ξεκινά από το 1955 με την εξαγωγή φρέσκων φρούτων στην Ευρώπη. Στη συνέχεια δραστηριοποιήθηκε στην επεξεργασία των φρούτων και τη διάθεση τους ως πρώτη ύλη στις βιομηχανίες εμφιάλωσης χυμών και αναψυκτικών.
Οι ανάγκες της αγοράς στο εξωτερικό για φρέσκα ελληνικά ποιοτικά προϊόντα σε συνδυασμό με την εμπειρία μας στον τομέα των τροφίμων, μας οδήγησαν σε αυτήν τη δραστηριότητα. Ανέκαθεν η εταιρία μας ήταν εξωστρεφής, με έμφαση κυρίως στις ευρωπαϊκές αγορές. Όμως αρκετά πριν το ξεκίνημα της κρίσης ανοίξαμε τους ορίζοντες μας και σε άλλες ηπείρους και έτσι αυτή τη στιγμή έχουμε καταφέρει το 80% των δραστηριοτήτων του ομίλου μας να αποτελούν πρώτες ύλες, οι οποίες εξάγονται σε πάνω από 90 χώρες και σε 5 ηπείρους.
Οι λόγοι της στρατηγικής μας αυτής ήταν η αναζήτηση νέων αγορών με πιο προσοδοφόρες τιμές καθώς επίσης και το γεγονός ότι η εγχώρια αγορά δεν θα είχε τη δυνατότητα να απορροφήσει τους όγκους που παράγει η Ελλάδα στα συγκεκριμένα προϊόντα.
Ποια είναι τα προϊόντα που παράγετε και εμπορεύεστε;
Σήμερα η εταιρεία ασχολείται με την επεξεργασία 15 φρούτων από την ελληνική γη, όπως το πορτοκάλι, το ρόδι, το μήλο και το ροδάκινο. Με δεδομένο ότι η Ελλάδα είναι η μεγαλύτερη χώρα παραγωγής ροδάκινων παγκοσμίως αναλογικά με τον πληθυσμό της, ένας μεγάλος κύκλος των εργασιών μας επιπλέον αφορά την κονσερβοποίηση ροδάκινων. Άλλη μια κατηγορία προϊόντων που παράγουμε είναι φρουτοπαρασκευάσματα υψηλών προδιαγραφών, με φρούτα από την ελληνική γη, που προορίζονται κυρίως για τις βιομηχανίες γιαουρτιού, προσθέτοντας γεύση, άρωμα και προστιθέμενη αξία.
Το πιο σημαντικό όμως είναι ότι από το 2011 η εταιρεία εισήχθη στην αγορά τυποποιημένων χυμών με το brand name Οικογένεια Χριστοδούλου, χυμοποιώντας αυστηρά επιλεγμένα και άριστα ποιοτικά φρούτα Ελλήνων παραγωγών. Στόχος μας είναι ύστερα από ήπια επεξεργασία, να προσφέρουμε στους καταναλωτές μας πρωτοποριακούς χυμούς που έχουν διατηρήσει τη μέγιστη θρεπτική τους αξία.
Η Οικογένεια Χριστοδούλου σήμερα διαθέτει μια ολοκληρωμένη γκάμα χυμών υψηλής διατροφικής αξίας (φρέσκων, βιολογικών και βιταμινούχων χυμών μακράς διαρκείας), πλούσιων σε βιταμίνες και θρεπτικά συστατικά, καλύπτοντας έτσι όλες τις διατροφικές ανάγκες της ελληνικής οικογένειας.
Τα προϊόντα σας είναι διαθέσιμα στις ξένες αγορές. Πώς κρίνετε την αποδοχή των πελατών;
Με εμπειρία πολλών δεκαετιών στις εξαγωγές πρώτων υλών, έχουμε καταφέρει να δημιουργήσουμε ένα αξιόπιστο όνομα στους πελάτες μας ανά τον κόσμο, καθώς για την εταιρία μας «η αριστεία δεν είναι απλώς μια πράξη άλλα κυρίως μια συνήθεια». Η φιλοσοφία μας αυτή εκτιμάται και αντανακλάται σε όλους τους πελάτες μας στο εξωτερικό και με αυτό τον τρόπο ενδυναμώνονται και αυξάνονται διαρκώς οι συνεργασίες μας.
Ποιες θεωρείτε σημαντικές καινοτομίες στην παραγωγή σας;
Η βασικότερη καινοτομία μας αφορά το ρόδι, τον «βασιλιά» των φρούτων. Πιο συγκεκριμένα, μέσα από τη παραγωγική διαδικασία που υιοθετούμε έχουμε καταφέρει επιπλέον των οργανοληπτικών χαρακτηριστικών, να διατηρούμε όλες τις αντιοξειδωτικές ιδιότητες και τις βιταμίνες του ροδιού αναλλοίωτες.
Η επισφράγιση όλων των παραπάνω αποτυπώνεται στην εργαστηριακή και κλινική έρευνα που έχει διεξαχθεί σε συνεργασία με το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο και το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, στις οποίες αποδεικνύεται η αντιοξειδωτική υπεροχή του χυμού μας σε σύγκριση με το ίδιο το φρούτο.
Επίσης οι παραγωγικές μας μονάδες είναι κατάλληλα σχεδιασμένες, ώστε να μας επιτρέπουν το έλεγχο της ποιότητας των τελικών προϊόντων σε πολύ λιγότερο και πιο τακτικό χρονικό διάστημα σε σύγκριση με τα συμβατικά εργοστάσια. Χάρη στα άριστης τεχνολογίας ψηφιακά μας συστήματα, έχουμε τη δυνατότητα να παρακολουθούμε και να έχουμε τον πλήρη έλεγχο σε όλα τα στάδια της παραγωγικής μας διαδικασίας.
chb
Ποιες είναι οι φιλοπεριβαλλοντικές δραστηριότητες που υιοθετεί η εταιρεία σας;
Ο όμιλος μας λειτουργεί με απόλυτο σεβασμό στο περιβάλλον, καθώς οι εγκαταστάσεις μας είναι σχεδιασμένες με τέτοιο τρόπο (green design) ώστε να γίνεται αξιοποίηση όλων των υποπροϊόντων. Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί το πορτοκάλι, το οποίο αξιοποιείται πλήρως, καθώς εκτός από το χυμό παράγονται καρποκύτταρα, μελάσα, ζωοτροφή και αιθέρια έλαια. Αξιοποιώντας με τον ίδιο τρόπο όλα τα στοιχεία των φρούτων στο μεγαλύτερο βαθμό τους, περιορίζουμε τη μόλυνση του περιβάλλοντος καθώς και τη μείωση του διοξειδίου άνθρακα.
Επιπλέον ανακυκλώνουμε το 100% των αποβλήτων που προκύπτουν από την παραγωγική διαδικασία και εφαρμόζουμε βιολογικό καθαρισμό στο 100% των λυμάτων στις βιομηχανικές μας εγκαταστάσεις.
Μέσα από το σύστημα περιβαλλοντολογικής διαχείρισης ISO 14001 που εφαρμόζουμε, καλούμαστε να παρακολουθούμε σημαντικούς περιβαλλοντολογικούς δείκτες. Ενδεικτικά, έχουμε κατορθώσει να μειώσουμε κατά 46% την κατανάλωση του νερού, κατά 15% της ηλεκτρικής ενέργειας, κατά 12% τις εκπομπές αερίων ρύπων, και κατά 72% τις παραγόμενες ποσότητες πλαστικού προς ανακύκλωση.
Τι σχέδια έχετε για τον όμιλο CHB και τα προϊόντα του στο μέλλον;
Απώτερος στόχος του ομίλου μας είναι η καινοτομία. Προσπαθούμε να παράγουμε διαρκώς νέους συνδυασμούς στα προϊόντα μας με κύριο μέλημα τη προώθηση της υγιεινής διατροφής. Μέσω της λιγότερης ζάχαρης, των περισσότερων αντιοξειδωτικών ουσιών, της προσθήκης βιταμινών και άλλων θρεπτικών συστατικών επιδιώκουμε τη δημιουργία προϊόντων που καλύπτουν τις καθημερινές διατροφικές ανάγκες και συμβάλλουν στην καλή υγεία και την ομαλή λειτουργία του οργανισμού.
Το άρτια στελεχωμένο τμήμα έρευνας και ανάπτυξης είναι πάντα σε εγρήγορση έτσι ώστε να διευρύνουμε συνεχώς την γκάμα μας και να προσφέρουμε όλο και περισσότερους διατροφικούς θησαυρούς στην εγχώρια και παγκόσμια αγορά, πάντα με κύριο γνώμονα την καινοτομία και την υψηλή διατροφική αξία.
Μένοντας προσηλωμένοι σε αυτούς τους στόχους, πραγματοποιούμε συνεχείς επενδύσεις για τη περαιτέρω ανάπτυξη της εταιρίας μας, τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου