Παρασκευή 19 Ιανουαρίου 2018

~ Γιατί πρέπει να πάμε στο συλλαλητήριο!!! ~ του Νίκου Λυγερού.


Αποτέλεσμα εικόνας για συλλαλητηρίου για το Σκοπιανό

Πριν χρόνια μάς είχαν πει ότι τα Συλλαλητήρια είναι άχρηστα αλλά δεν το πιστέψαμε και πήγαμε μαζί με τους άλλους να παλέψουμε δίπλα δίπλα ενάντια στη βαρβαρότητα της λήθης και το απίστευτο έγινε. 
Το Συλλαλητήριο άλλαξε τα δεδομένα διότι αυτοί που θεωρούσαν ότι αδιαφορούμε για τις κινήσεις τους, είδαν με τις πράξεις μας ότι δεν μπορούν να κάνουν ό,τι θέλουν στο όνομά μας. 
Έτσι και τώρα το Συλλαλητήριο του Λευκού Πύργου όπου θα ακουστεί η φωνή της Ελλάδας και η ιστορία του Ελληνισμού, είναι ένας δημοκρατικός τρόπος να εκφραστεί κάθε Έλληνας σε πραγματική βάση για τα θέλω του και τις αξίες του, για να μπορεί να πει ήμουν κι εγώ εκεί σε αυτό το ιστορικό Συλλαλητήριο. 
Διότι θα πάρει θέση στον διάλογο, διότι δεν θα σταθεί αδιάφορος, διότι δεν θ' αφήσει την εξουσία να διαπραγματευτεί την ουσία της ιστορίας μας. 
Το Συλλαλητήριο του Λευκού Πύργου θα ανήκει στην ιστορία μας κατά συνέπεια ο καθένας μας έχει όχι μόνο το δικαίωμα της ιστορίας αλλά και το καθήκον να παλέψει για αυτήν. 
Η Μακεδονία δεν είναι μόνο γεωγραφία αλλά ένα τεράστιο κομμάτι της Ιστορίας μας. 
Έτσι το να παλεύουμε για το όνομα είναι η απόδειξη της συνέχειας του Ελληνισμού.

Η αποκάλυψη της αλήθειας

Ενώ κυβερνητικοί κύκλοι έσπευσαν να διαψεύσουν τις φήμες ότι η διαπραγματευτική ομάδα τους δεν είχε αποδεχτεί εξ αρχής τη χρήση του όρου Μακεδονία για την ονομασία των Σκοπίων, τώρα ξέρουμε την αλήθεια αφού έχουμε πλέον στα χέρια μας τις πέντε προτάσεις. 
Όλες χρησιμοποιούν τον όρο Μακεδονία και δείχνουν μ' ένα τρανταχτό τρόπο ότι δεν έχει γίνει απολύτως τίποτα για την προστασία της ιστορίας της Ελλάδας και του Ελληνισμού. 
Τα σλαβικά ονόματα: Nova, Severna, Gorna, Vardarska και Skopje έχουν όλα συνδεθεί με τη λέξη Μακεδονία, πράγμα το οποίο δείχνει ότι δεν υπάρχει πλαίσιο εμπιστοσύνης πρώτον, και ότι η εμμονή των Σκοπίων δεν έχει αλλάξει ούτε πιθαμή δεύτερον. 
Αυτό σημαίνει ότι η βιασύνη που πρέπει να χαρακτηρίσει την όλη διαδικασία είναι απλώς απαράδεκτη διότι επί της ουσίας δεν έχουμε προχωρήσει πουθενά προς όφελος του Ελληνισμού. Από την άλλη πλευρά, τα Σκόπια είναι και πάλι δυσαρεστημένα ακόμα και με αυτές τις προτάσεις αφού θέλουν την αποκλειστική χρήση του όρου Μακεδονία και δεν δέχονται καμία αλλαγή στο ίδιο τους το σύνταγμα όσον αφορά στην γενική ονομασία αλλά και στα παράγοντα. 
Με άλλα λόγια, ακούμε παλιές θέσεις που δεν έχουν τροποποιηθεί. 
Άρα παραμένει το ερώτημα. 
Γιατί υπήρξε η προσπάθεια εκ μέρους της εξουσίας να μας πείσει ότι το ζήτημα είναι σχεδόν λυμένο και ότι βρισκόμαστε στο παρά πέντε μιας συμφωνίας ενώ δεν υπάρχει απολύτως κανένα κοινό πλαίσιο εκτός βέβαια αν θεωρούσε ότι ο λαός θα αδιαφορήσει για το θέμα κι ότι η απόφαση που θα παρθεί θα γίνει με βάση των πέντε προτάσεων. 
Σε κάθε περίπτωση θα αντισταθούμε σθεναρά σε οποιαδήποτε καταπάτηση της ιστορίας.

Τεχνητές Διαπραγματεύσεις

Όταν δηλώνεις σε όλους ότι μπαίνεις σε μια διαπραγμάτευση, ενώ έχεις ήδη ξεπεράσει τις κόκκινες γραμμές της Ελλάδας τι σημαίνει αυτό; Ότι έχεις παραδώσει τα όπλα. Ότι δεν πρόκειται να κάνει τίποτα παραπάνω η εξουσία. Ότι τελείωσε το παραμύθι; 
Στην πραγματικότητα αντιλαμβανόμαστε ότι όσα ακούσαμε περί πλαισίου εμπιστοσύνης και καλής θέλησης δεν ισχύουν βέβαια. 
Δόθηκε μια λανθασμένη εντύπωση που κατέρρευσε μετά την πρώτη συνάντηση. 
Το είδαμε από τις προτάσεις που έγιναν. 
Το είδαμε με τον διωγμό του αξιωματούχου από την ηγεσία των Σκοπίων. 
Το είδαμε από το γεγονός ότι η συζήτηση θα γίνει χωρίς κλιμάκια και κατευθύνσεις σε επίπεδο Υπουργών Εξωτερικού. Δηλαδή δεν πρόκειται πια για μια τεχνητή προσέγγιση του ζητήματος, αλλά μια καθαρά πολιτική, πράγμα που σημαίνει ότι υπάρχουν ήδη δυσκολίες και εμπόδια, ενώ ακούγαμε ότι έχει σχεδόν τελειώσει η όλη διαδικασία. 
Κατανοούμε λοιπόν ότι είμαστε μόνο στην αρχή του όλου θέματος κι ότι δεν έχει προχωρήσει πουθενά η συζήτηση σε σχέση με το παρελθόν. 
Έτσι η διπλωματία έδειξε ήδη τα όριά της και τώρα ήρθε η ώρα της στρατηγικής για να ξεπεράσουμε αυτόν τον σκόπελο. Πρέπει να επανεξετάσουμε το όλο θέμα με μια σφαιρική αντίληψη και να μην περιοριζόμαστε από μόνοι σ’ ένα εγκλωβισμένο πλαίσιο που δεν μας επιτρέπει να αναδιπλωθούμε και να δείξουμε την πραγματική μας ισχύ όχι σε τεχνητές διαπραγματεύσεις, αλλά σε γνώσεις που οδηγούν σε αποτελέσματα που σέβονται την ιστορία και σκέφτονται το μέλλον χωρίς φοβίες.

*Ο Νίκος Λυγερός είναι στρατηγικός αναλυτής και ένας εκ των ομιλητών του συλλαλητηρίου.

Πηγή: https://voria.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου